Sommerens Brand-forestillinger i Fjæreheia tekstes på norsk og engelsk

Det Norske Ibsenkompaniet bruker appen Thea fra svenske DoGood AB for å tekste sommerens Brand-forestilling på norsk og engelsk. Vil gjøre forestillingen mer tilgjengelig for både utenlandske turister og folk med varierende grad av hørselshemming.

DoGoods innovative tekstingssystem muliggjør sømløs levering av sanntids-tekster på ulike presentasjonsmedier, inkludert smarttelefoner, skjermer, LED-skjermer og projeksjonsenheter på scenen. Denne teknologien gir en mulighet for enkeltpersoner med hørselshemming og de som trenger støtte på fremmedspråk å forstå og sette pris på nyansene i forestillingen.

App-basert løsning

Appen Thea kan enkelt lastes ned til iOS, Android og Windows Phone. Brukerne velger mellom engelsk eller norsk tekst og bruk av forskjellige farger for ulike karakterer gir bedre kontekst og klarhet for hørselshemmede.

Tekstingen forenkles ved bruk av standard programvare for teksting til skjermer og fjernsyn. Ved å bruke manus og videoopptak av forestillingen, sikrer Det Norske Ibsenkompaniet nøyaktig og synkronisert teksting.

– Vi vil gjerne at så mange som mulig får sjansen til å oppleve Brand-forestillingen denne sommeren, sier Kåre Conradi, kunstnerisk leder for Det Norske Ibsenkompaniet. Løsningen fra DoGood brukes allerede av Dramaten og flere andre teatre i Sverige og gir oss muligheten til å enkelt levere teksting på engelsk og norsk. Vi er glade for å kunne gjøre teateropplevelsen mer berikende og givende for alle, uavhengig av hørselsfunksjon eller språkpreferanser, legger han til.

Vidar Magnussen både foran og bak scenen

Vidar Magnussen er for tiden i vinden med sin deltagelse i TV2-suksessen Spillet. For mange er han også mest kjent som skuespiller og komiker, både for sin mangeårige rolle som Jonas i NRK-serien Side om Side og som karakteren Winter i Snøfall. De siste årene har han imidlertid hatt stor suksess også som regissør, både i teateret og i Den Norske Opera. Sist var han aktuell med den kritikerroste oppsetningen av Shockheaded Peter på Den Nationale Scene i Bergen. I sommerens forestilling i Fjæreheia Amfi tar han også rollen som Fogden i tillegg til å ha regi.

Flere kjente navn på scenen

I rollen som Brand har Det Norske Ibsenkompaniet hentet inn sanger og skuespiller Kristoffer Olsenkjent for mange fra Kongen Befaler på TV Norge. Han er også tidligere sett på Det Norske Teateret i Book of Mormons, i Den Norske Opera som bl.a. Mack The Knife og i mange TV-serier, både i Norge og i Storbritannia. Kjent fra utallige roller på teaterscenen, TV og film kommer Kjersti Elvik til Fjæreheia Amfi for å gjøre Moren, Karl Vidar Lende er Einar, og Reidun Melvær Berge gjør Agnes. Reidun Melvær Berge er en skuespiller og musikalartist som for tiden er ansatt ved Den Nationale Scene i Bergen, mens mange vil kjenne igjen Karl Vidar Lende fra hans rolle som journalisten Per Vassbotn i NRK-serien Makta.