Peer Gynt 2022

Nils Golberg Mulvik er tilbake som en gnistrende Peer, Birgitte Victoria Svendsen er Mor Åse og Ellen Dorrit Petersen ikler seg igjen rollen som Knappestøperen. I tillegg fylles scenen av en mengde dansere og lokale statister.

20. – 27. juli 2023

Regissør Kim Sørensen har laget en spektakulær, visuell opplevelse i steinbruddet: Lysdesign, scenografi og sceneregien er tatt ut til fingerspissene. Sammen med et imponerende veldrillet ensemble med statister og dansere, skapes noen av de sterkeste kvalitetene i denne forestillingen.

Agderposten

Det ble en trolsk premiereaften på Peer Gynt i Fjæreheia sent torsdag kveld. Oppsetningen byr på et spektakulært lysshow og kreative effekter i fjellveggen, men først av alt et intenst spill på scenen.

Grimstad Adressetidende

Det var Ibsenkompaniet som stod bak Peer Gynt i Fjæreheia også i fjor. Den nye forestillingen er rikere, mer omfattende både tekstlig og utstyrsmessig enn den forrige. Den pirrer enda flere sanser. Den har større bredde. Og den holder topp kvalitet fra begynnelse til slutt langt utpå natta..

Fædrelandsvennen

Dette er en intenst visuell Peer Gynt som begynner etter mørkets frembrudd for å utnytte stemningen sommermørket gir på en scene som Fjæreheia. Forestillingen evner, i Kim Sørensens regi å være full både av humor, brodd og ironi, samtidig som den behandler teksten med den respekten den fortjener.

Med steinbruddet som mektig kulisse er dette teater i stort format, med dansenumre, sang, lyd og lys. Desto mer gripende blir dermed de dempede scenene, som kommer i kontrast til de store tablåene. Fra bruderovet som går opp fjellveggen, til mor Åses død som er sår og nær selv i et stort rom som Fjæreheia.

Forestillingen tar utgangspunkt i Geir Moens kritikerroste tegneserieroman og det visuelle utrykket i forestillingen, som er blitt til i samarbeid med Moen, vil gi publikum en helt ny opplevelse av møtet med Peer.

En av de største publikums-suksessene i Fjæreheia var Peer Gynt i Reidar Sørensens skikkelse fra 1999. Nå er det sønnen Kim Sørensen som har regi-ansvaret for denne intense og mektige versjonen av Ibsens udødelige klassiker.

Regissør Sørensen mener Peer Gynt snakker til oss alle i alle faser av livet og treffer oss midt i hjertet gang på gang.

Få ekslusiv info, billetter til redusert pris og andre tilbud!

Meld deg på nyhetsbrev fra Fjæreheia Amfi.

Rollebesetning

Peer Gynt

Nils Golberg Mulvik

Dovregubben

Reidat Sørensen

Solveig

Maria Arredando

Den Fremmede

Per Christian Ellefsen

Ingrid/Eberkopf

Ine Maria Brekke

Mor Åse

Birgitte Victoria Svendsen

Knappestøperen

Ellen Dorrit Petersen

Anitra/Den Grønnkledde

Vilde Moberg

Begriffenfeldt

Lucas Sørensen Junger

Kaptainen

Anders Nordhaug