20-27 juli

Det Norske Ibsenkompaniet og Peer Gynt i Fjæreheia sommeren 2023

"Regissør Kim Sørensen har laget en spektakulær, visuell opplevelse i steinbruddet: Lysdesign, scenografi og sceneregien er tatt ut til fingerspissene. Sammen med et imponerende veldrillet ensemble med statister og dansere, skapes noen av de sterkeste kvalitetene i denne forestillingen. "

- Agderposten

"Det var Ibsenkompaniet som stod bak Peer Gynt i Fjæreheia også i fjor. Den nye forestillingen er rikere, mer omfattende både tekstlig og utstyrsmessig enn den forrige. Den pirrer enda flere sanser. Den har større bredde. Og den holder topp kvalitet fra begynnelse til slutt langt utpå natta.."

- Fædrelandsvennen

Det ble en trolsk premiereaften på Peer Gynt i Fjæreheia sent torsdag kveld. Oppsetningen byr på et spektakulært lysshow og kreative effekter i fjellveggen, men først av alt et intenst spill på scenen.

– Grimstad Adressetidende

Nils Golberg Mulvik er tilbake som en gnistrende Peer, Birgitte Victoria Svendsen er Mor Åse og Ellen Dorrit Petersen ikler seg igjen rollen som Knappestøperen. I tillegg fylles scenen av en mengde dansere og lokale statister.

Dette er en intenst visuell Peer Gynt som begynner etter mørkets frembrudd for å utnytte stemningen sommermørket gir på en scene som Fjæreheia. Forestillingen evner, i Kim Sørensens regi å være full både av humor, brodd og ironi, samtidig som den behandler teksten med den respekten den fortjener.

Med steinbruddet som mektig kulisse er dette teater i stort format, med dansenumre, sang, lyd og lys. Desto mer gripende blir dermed de dempede scenene, som kommer i kontrast til de store tablåene. Fra bruderovet som går opp fjellveggen, til mor Åses død som er sår og nær selv i et stort rom som Fjæreheia.

20-27 juli

Den kritikerroste forestillingen vender tilbake til steinbruddet utenfor Grimstad 20-27 juli. Du kan forvente deg en opplevelse helt utenom det vanlige i sommermørket.

Forestillingen tar utgangspunkt i Geir Moens kritikerroste tegneserieroman og det visuelle utrykket i forestillingen, som er blitt til i samarbeid med Moen, vil gi publikum en helt ny opplevelse av møtet med Peer.

En av de største publikums-suksessene i Fjæreheia var Peer Gynt i Reidar Sørensens skikkelse fra 1999. Nå er det sønnen Kim Sørensen som har regi-ansvaret for denne intense og mektige versjonen av Ibsens udødelige klassiker.

Regissør Sørensen mener Peer Gynt snakker til oss alle i alle faser av livet og treffer oss midt i hjertet gang på gang.