Om Fjærheia

Fjæreheia befinner seg i det vakre Granittfeltet i Grimstad. Den samme granitten som opprinnelig skulle brukes til et nazimonument, har i stedet gitt gjenklang til frie ytringer og menneskeskapt kunst.

Den røde granitten var ettertraktet og lett å bearbeide. Fra 1870-årene ble den blant annet brukt til dekorative innslag i Trefoldighetskirken i Arendal og i den karakteristiske to-tårnskirken i Skien. Steinen som ble tatt ut, bidro til den norske gjenoppbyggingen etter verdenskrigen, og i dag kan den finnes i veianlegg, kaier og terrasser.

Agder Teater kjøpte steinbruddet i 1995, og sommeren 1999 sto det nye tribuneanlegget med 1000 sitteplasser klart. Steinbruddet er en utendørs scene med fantastisk akustikk og ligger ca. 2 km fra Fjære kirke, og har siden åpningen berørt over 140 000 teaterpublikummere med uforglemmelige opplevelser.

Fjæreheia Amfi i Grimstad er et enestående anlegg, med en historie, utforming og beliggenhet som ingen andre. Det gir deg som publikummer en unik opplevelse av kunst i naturen, foran en imponerende granittvegg som strekker seg nesten 40 meter opp.

Nå kan du oppleve enestående teateropplevelser i Fjæreheia Amfi, hvor Det Norske Ibsenkompaniet fremfører gripende oppsetninger av Ibsens verk. Med landets fremste Ibsen-utøvere på scenen vil Ibsenkompaniet presentere verkene på et høyt kunstnerisk nivå.

Kontakt

For informasjon og andre praktiske henvendeleser, kontakt Visit Sørlandet Grimstad

E-postadresse: turistkontoret@grimstad.kommune.no

Telefon: +47 37 25 01 68

Ledelse

Ida Halvorsen

Direktør

Styre

Kjersti Løken Stavrum

Styreleder

Andre Moi Danielsen

Styremedlem

Torleiv Næss Ugland

Styremedlem

Birgit Amalie Nilssen

Styremedlem

Svein Harberg

Styremedlem

Kreative partnere – Det Norske Ibsenkompaniet

Kåre Conradi

Kunstnerisk leder

André Moi Danielsen

Produsent