Henrik Ibsens Brand goes gospel i Fjæreheia Amfi

Det Norske Ibsenkompaniet overtar den magiske scenen i Fjæreheia Amfi for tredje sommer på rad 20-28 juli. Årets forestilling er Henrik Ibsens Brand, Og kunstnerisk leder i Ibsenkompaniet, Kåre Conradi, lover en forestilling du sent vil glemme.

– Vi er ekstremt glade for endelig å kunne avsløre at vi har fått med oss Vidar Magnussen på regi av årets forestilling, sier Conradi. Han har utrolig mange fine tanker om hvordan vi kan presentere stykket på en helt ny måte, og jeg tror Vidar sin visjon for forestillingen vil blåse publikum rett ut av setet, fortsetter han.

Idealisme og kompromisser

Brand er fortellingen om en mann som er villig til å ofre absolutt alt for å leve etter

sine prinsipper og idealer. Det er historien om en idealistisk prest som konfronterer

samfunnets normer og regler. Forestillingen tar deg med på en reise gjennom Brands kamp for sannhet og forpliktelse, samtidig som den avdekker menneskets iboende frykt, tvil og kompromisser.

Shockheaded Peter

Vidar Magnussen er for mange meste kjent som skuespiller og komiker, både for sin mangeårige rolle som Jonas i NRK-serien Side om Side og som karakteren Winter i Snøfall. De siste årene har han imidlertid hatt stor suksess også som regissør, både i teateret og i Den Norske Opera. Sist var han aktuell med den kritikerroste oppsetningen av Shockheaded Peter på Den Nationale Scene i Bergen. I sommerens forestilling i Fjæreheia Amfi tar han også rollen som Fogden i tillegg til å ha regi.

Kristoffer Olsen som Brand

I rollen som Brand har Det Norske Ibsenkompaniet hentet inn sanger og skuespiller Kristoffer Olsenkjent for mange fra Kongen Befaler på TV Norge. Han er også tidligere sett på Det Norske Teateret i Book of Mormons, i Den Norske Opera som bl.a. Mack The Knife og i mange TV-serier, både i Norge og i Storbritannia.

– Kristoffer har et spennende uttrykk, som både Vidar og jeg gleder oss til å se utfolde seg som Brand. I tillegg er han en flink sanger, noe som også kommer til nytte i denne oppsetningen, sier Kåre Conradi.

Leken forestilling

I denne versjonen av Brand vil et gospelkor fungere som kontinuerlig bakteppe for historien. De vil også fungere som både Brand og andre karakterers indre stemmer. Selv om det noen steder blir av humoristisk art, tas Ibsens tekst på dypeste alvor også i denne oppsetningen.

– Brands tro prøver å flytte fjell(veggen) i Fjæreheia, sier regissør Vidar Magnussen. Dette akkompagnert av et gospelkor med musikk som smeller i samme vegg, men aldri glir over i det blasfemiske, fortsetter han.

Flere kjente navn på scenen

Kjent fra utallige roller på teaterscenen, TV og film kommer Kjersti Elvik til Fjæreheia Amfi for å gjøre Moren, Karl Vidar Lende er Einar, og Reidun Melvær Berge gjør Agnes. Reidun Melvær Berge er en skuespiller og musikalartist som for tiden er ansatt ved Den Nationale Scene i Bergen, mens mange vil kjenne igjen Karl Vidar Lende fra hans rolle som journalisten Per Vassbotn i NRK-serien Makta.