FJÆREHEIA AMFI

Agder Teater kjøpte steinbruddet i 1995, og sommeren 1999 sto det nye tribuneanlegget med 1000 sitteplasser klart. Steinbruddet er en utendørs scene med fantastisk akustikk og ligger ca. 2 km fra Fjære kirke, og har berørt over 140 000 teaterpublikummere med uforglemmelige opplevelser.

Siden åpningen i 1999 har Fjæreheia vært vertskap for en rekke arrangementer. Fjæreheia Amfi i Grimstad er et enestående anlegg i Norge, med en historie, utforming og beliggenhet som ingen andre. Det gir deg som publikummer en unik opplevelse av kunst i naturen, foran en imponerende granittvegg som strekker seg nesten førti meter opp.

Historien skulle prydet et nazimonument, men takket være skjebnens vendig har granitten i Fjære fått en ny betydning. Den røde granitten var ettertraktet og lett å bearbeide. Fra 1870-årene ble den blant annet brukt til dekorative innslag i Trefoldighetskirken i Arendal og i den karakteristiske to-tårnskirken i Skien. Steinen som ble tatt ut, bidro til den norske gjenoppbyggingen etter verdenskrigen, og i dag kan den finnes i veianlegg, kaier og terrasser.

Fjæreheia befinner seg i det vakre Granittfeltet i Grimstad. Den samme granitten som opprinnelig skulle brukes til et nazimonument, har i stedet gitt gjenklang av frie ytringer og menneskeskapt kunst.

Opplev kunst og kultur i det historiske steinbruddet Fjæreheia, hvor den karakteristiske røde fjæregranitten ble brutt. Siden 1993 har Fjæreheia vært en spektakulær arena for Ibsens dramatikk og moderne rockemusikaler.

Opplev enestående teateropplevelser i Fjæreheia Amfi, hvor Det Norske Ibsenkompaniet fremfører gripende oppsetninger av Ibsens verk. Ibsenkompaniet, etablert i 2021, har som formål å produsere Ibsens mesterverk på både norsk og engelsk, og bygge en bro mellom teaterverdenen og Ibsens hjemland. Med landets fremste Ibsen-utøvere på scenen vil Ibsenkompaniet presentere verkene på et høyt kunstnerisk nivå.